Möt MarathonMatilda

Hej!
Jag har startat en till blogg. Jag har nämligen bestämt mig för att springa marathon och vill inte besudla denna fantastiska blogg med träningstrams. Följ min väg mot maran här. Jag är livrädd.
 
 

Information jag inte kan hantera – jag skildrar vår samtid

Det har kommit viss information till min kännedom de senaste dagarna. Information som jag antar är viktig, och som jag antar att jag borde ta ställning till. Men jag vet för mitt liv inte alls hur jag ska hantera den. Hjälp mig gärna.
 
 • Nordea flyttar till Finland.
  Det är förjävligt? Eller? Malena Ernman rasar ju. Jag har haft Nordea som bank sedan soliga 2003 då jag  öppnade mitt första bankkonto och fick mitt första bankomatkort. Det är ju fan 14 år sedan. Nordea är en del av mig nu. Jag är Nordea. Kan jag hantera en Finlandsflytt? Borde jag acceptera en Finlandsflytt? Ska jag kapitulera och bli en Swedbanktönt? HJÄLP!

 • Någon eller några (politiker?) vill förbjuda tiggeri.
  Jag vill inte verka opåläst nu. Men det är jag. Det har flimrat förbi i mitt flöde, framför allt på Twitter, att någon eller några tycker att det är dags att förbjuda tiggeri. Och jag bara undrar: 1. är det sant? 2. hur tänkte ni nu?

  Vem lider av att människor tigger pengar? Är det
  1. Rika människor vars ömtåliga psyke inte tål att se fattiga människor när de går in på Ica för att handla fredagstacos?
  X. De som tigger pengar?
  2. Ingen lider väl egentligen av själva tiggeriet i sig, de som lider är väl de som har hamnat i en situation där tiggeri är enda utvägen? 

  Diskutera gärna i smågrupper och återkom till mig med förslag på hur jag ska hantera informationen.

 • Lasse Kronér kallar sig själv guldägg.
  Eller så syftar han till sitt fantastiska tv-program Dobidoo. Läs och bedöm själva här. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska säga om det. Jag önskar att jag aldrig läst det.
 
 

En sömnuppdatering bara

Jaha, den där Matilda, hur har hon det nu för tiden? Hon sover nog gott om nätterna med sin nya kille. Han har nog slutat kalla henne rasist i sömnen. Eller vad tror ni?
 
Jo, jag sover mestadels gott. När han inte snarkar. Och när jag inte drömmer mardrömmar och vaknar i förvirring: