Sagan om ålandsbåtshånglet

Jag ska åka ålandsbåt idag. Fråga mig inte varför. Eller gör det. Jag ska åka ålandsbåt för att Stiko Per Larsson spelar. Och för att äta obskyra mängder räkor med aioli. Och för att förundras över mänskligheten. Jag åkte ålandsbåt förra året också. I april. Då hände en grej. Man skulle kunna säga att jag fick haff. Ett mycket ungt haff. Och jag tänker att om jag kan hänga ut andras dejter till höger och vänster (never forget: banandejten) måste jag ju bjuda lite på mig själv också, så här kommer historien om när jag hånglade med... ett barn?
 
Klockan var 0245 ombord på Cinderella. Samma kille som jag hade avvisat tio gånger var framme igen och försökte dansa? Hångla? Ligga? Jag fick akut "jag hatar män"-panik och gav mig iväg för att hitta en utgång. Måste ha cigg! Någon ropade. Ännu en ung man. Låt mig vara.
 
Ung man: – Ursäkta!
Jag: – Nej!
Ung man: – Jag vill bara fråga en sak...
Jag: – Nej!
Ung man: – Snälla, bara en fråga.
Jag: – Ja vad är det då?
Ung man: – Vet du om det finns några bögar ombord?
 
Än idag vet jag inte om det här var en raggningsreplik eller om han faktiskt letade efter bögar. Repliken fick mig i alla fall att bjuda med mig den unge mannen ut på cigg. Söt. Lammkött. Han berättade att han var 19 år. Att han var på båten med sin flickvän och hennes mamma men att han och flickvännen hade en deal. Ett öppet förhållande där han fick vänstra med män om han ville. Därav bögfrågan, menade han. Fråga mig inte hur, men några timmar hånglade vi på en efterfest. Eller fråga mig hur, det är sånt som händer på en ålandsbåt efter x antal drinkar, öl och bubbel. Den unge mannen i fråga hade ett ovanligt namn. Sådär ovanligt att det inte ens var en utmaning att hitta honom på internet när jag kom hem. På internet stod det klart och tydligt att han inte alls var 19, han var född 1998. Om man är född 1998 och året är 2016 och man inte fyllt år det året, då är man 17. Tio år yngre än jag. Inte ens myndig. Man får inte ens gå på krogen. Eller köpa cigg. Eller rösta. MAN ÄR ETT BARN!
 
Och jag säger bara: tack gode jävla gud att vi _bara_ hånglade. 
 
Fröken Fröjd innan nattliga eskapader med ungdom.
 
 
 

Kommentera här: