Camping vs hemma.

Ja, vi var på campingsemester. En vecka i tält. Vem hade kunnat ana att jag var så otroligt campingkompatibel? Att tälta på camping är ju nästan som att vara hemma, du har ju alla bekvämligheter på ett mer eller mindre behagligt avstånd. Måhända att duschen kostar pengar och att toaletterna är bås där toagrannens bajsljud letar sig in till dig, men ändå. Det finns dock vissa saker som är vardag när du tältar som inte är lika vanligt hemmavid:
 
  • En morgon hittade vi en mördarsnigel i vår kaffepanna när vi skulle koka morgonkaffe.

  • Jag gjorde en princip av att inte betala för dusch på campingen och tvättade mig istället i närmsta sjö- eller havsvatten. Kallt men uppfriskande. Oklart hur bra håret mår efter denna kur.

  • Huruvida kylklamparna är kalla eller inte var en ständigt återkommande fråga.

  • Så fort vi fick en ny granne granskade jag denne för att försöka avgöra om det var en snarkare eller inte. Inte för att det spelade någon större roll med tanke på att min tältpartner var och är största snarkaren av alla.

  • Varje morgon 0530 vaknade jag helt av mig själv. Efter ett par dagar insåg jag att solen går upp ungefär då. Soluppgång = varmt i tält = vakna. 

  • Jag satte prestige i att vi var tältare och inte husvagnsfolk. Hur utmanande är det att ha husvagn när det spöregnar liksom? Just det!
 
Efter första natten i min egen säng kan jag konstatera att det inte låg några sniglar i Moccamastern när jag skulle göra morgonkaffe. Jag behövde inte betala för morgonduschen, kylskåpet var kallt och min kille snarkade i vanlig ordning. När jag vaknade av mig själv 07:00 imorse behövde jag inte promenera 500 meter till närmaste toalett och nej, det är inte särskilt utmanande att bo i lägenhet när det regnar. 
 
 
GIVETVIS hade vi matchande träningsoveraller. Gjorde succé vart vi än kom.
 

Kommentera här: