Matlagning för den självständiga kvinnan

Jag är ingen gourmand. Har aldrig varit. Jag gillar det enkla. Somliga skulle kalla mig kräsen, låt gå för det. Det är i alla fall superpraktiskt att bo själv när en inte har så mycket matpreferenser. Jag blir till exempel överlycklig när jag får äta fiskbullar (givetvis i hummersås). Lyckan ligger i det lilla. Dessutom går det snabbt att laga mat. Så vad lever jag av egentligen? Låt mig berätta vad som alltid finns i mitt kylskåp/skafferi:

  • Falukorv. Guds gåva till människan. Vad vore livet utan falukorv? Jag vet att det, år 2016, är rätt passé att äta kött. Men låt oss diskutera det i ett annat forum. Jag älskar falukorv. Till makaroner, i stroganoff, på mackan eller bara som den är. Ljuvligheternas ljuvlighet.

  • Pasta. Se ovan. Världen enklaste maträtt = falukorv och makaroner. Festa till med ketchup och…

  • …Aioli. Aioli funkar till allt. Jag menar verkligen allt. Testa själv.

  • Snabbnudlar. Underskatta aldrig denna klassiska studentmat. Funkar alla dagar i veckan som både frukost, lunch och middag. Snabbt och smidigt. Godast är den från Samyang Ramen som heter Kryddstark.

  • Gurka. Alltså livets grönsak. Går att äta som den är, dippa eller varför inte skära i bitar och äta tillsammans med…

  • …Fetaost. Bästa bakismaten i världen. Gurka och fetaost. Vätska och salt i en harmonisk kombination.

  • Bacon. För att bacon är bacon och alltid kommer att vara bacon. Kombineras med fördel med pasta. Och aioli såklart. 

  • Fiskbullar i hummersås. Funkar till både pasta och potatis. Dock tar potatis lite för lång tid att koka för min smak. 

Jag är halvfabrikatens försvarare. Den enkla matens beskyddare. Och vitaminbristens ansikte utåt. Jag skäms inte ens. Fler tips på enkel mat tas gärna emot, begrundas och kvalar eventuellt in på matsedeln.

 
1 Amelia :

skriven

Hej då nu ska jag ta just nu glad

2 Amelia :

skriven

Hej då nu ska jag ta just nu glad

3 Amelia :

skriven

Hej då nu ska jag ta just nu glad

Kommentera här: