En kul historia om en rondell

Det här är egentligen inte min anekdot, men precis som men banandejten så är den för bra för att inte alla ska få ta del av den. Denna kommer från en kompis kompis. Och alla vet ju hur det är när det är något som hänt en kompis kompis – är det verkligen sant? Jag kan inte svära till 100 procent, men jag vill verkligen tro att den är sann. Och vill man något tillräckligt mycket så är det ju så? Eller hur?

I alla fall. Vår historia utspelar sig i Linköping. Detta studentmecka. Ett gäng kompisar är ute och förlustar sig på Ågatan i stan. De dricker öl och har det härligt. När krogarna börjar stänga och natten börjar bli sen ringer de en nykter kamrat för att få skjuts hem till Ryd. När man kör från Linköpings stadskärna till Ryd, en bilfärd på kanske tio minuter, så passerar man en jättestor rondell: Vallarondellen. Så gjorde även hjältarna i vår historia. 

Klockan tre, fyra på morgonen är Linköpings gator ganska tomma. Så de överförfriskade vännerna får en briljant idé. De hojtar åt sin nyktre chaufför: ”BACKA I RONDELLEN! Det blir kul!”. Sagt och gjort. Vad de unga herrarna inte räknat med var en krock. PANG! Plötsligt smäller en annan bil in i deras bakända. Ingen jättesmäll, men tillräckligt för att båda bilarna ska stanna upp och kalla polis till platsen. Polisen anländer och går till den bakre bilen först. I våra hjältars bil pågår ett nervöst samtal: ”Hur ska vi förklara detta?” ”Jag kommer förlora körkortet” ”Vad ska vi säga?”. Till slut kommer polisen knallandes. Chauffören rullar ner rutan och polisen tar till orda:

– Hörrni killar, ni kan åka. Killen bakom blåste 2.0 och han påstår att ni BACKADE i rondellen…

 

 

1 Jenny:

skriven

Bäst!

Kommentera här: