Åldersnoja innan 30?

Jag fyllde 28 i år. Det var fantastiskt. Jag vill alltid fylla 28. Jag fick liksom ballongbud, blombud, fireri (ej att förväxla med frieri) och allt en kan tänkas vilja ha på sin födelsedag. Jag ville aldrig att dagen skulle ta slut. Men det gjorde den förstås ändå. Det var ju vardag, och jobb att vänta dagen efter. När jag kom hem efter en ljuvlig kväll på Trädgården hittade jag två brev i min brevlåda. Inget av dem innehöll födelsedagskort. Ett var från transportsyrelsen "dags att förnya körkortet" och ett från apoteket "här är dina rabattkuponger". Då kände jag mig plötsligt lastgammal. Och igår hände det igen. Jag var på apoteket och köpte tuffa saker (typ tandborstar och resorb) och när jag skulle betala säger damen i kassan "du har en rabattkupong på 25 kronor, vill du nyttja den?". Så jag frågar förstås "varför har jag det? För att jag handlat så jävla mycket eller?". Då tittar hon mig i ögonen och säger, utan att dra på munnen: "ja precis". Det är något med apoteket och rabattkuponger i kombination som får mig att känna mig som en pensionär. Kan man bli äldre än 28?
 
 

Historien om när jag förstörde Halo

Det var en lördag. Antar jag. För vi var hemma hos Kajsa och drack drinkar. Som vanligt hemma hos Kajsa så lyssnade vi på kvalitetsmusik. Typ Abba och Beyoncé. Ju längre kvällen led desto mer feeling fick jag. Kajsas syster kom hem (hon bodde där vid tillfället) och stängde in sig i sovrummet. Vi sjöng, dansade och skrålade. Det kan vara så att jag fick lite extra feeling när en viss låt kom igång (till saken hör att jag sjunger väldigt mycket hellre än bra). Dagen efter fick Kajsa ett sms från sin syster där det stod en enda mening:

”Jag brukade gilla Halo…”

Förlåt Kajsas syster. Jag vet inte hur jag ska kunna gottgöra dig. Här kommer i alla fall Halo i sin originalversion för er som vill njuta utan mitt skrål:

 

 

Hybris, ljuva hybris & veckans blogg.

Ni vet när man lider av en klädsam hybris? Och kommer in till jobbet och möts av sig själv på blogg.se's förstasida? Då är det svårt att vara ödmjuk. Så just idag förbehåller jag mig rätten att vara uppblåst. Åter som vanligt imorgon (dvs. fortfarande rätt uppblåst). Läs hela artikeln här.