Mitt liv utan TV och mikro och diskmaskin osv.

Ska jag berätta om alla olika hushållsattiraljer många har där hemma men som egentligen inte är nödvändiga? Eller jo, för somliga är de absolut nödvändiga. Om man till exempel är många som bor ihop. Eller kanske inte har kraft. Men för mig är de i alla fall inte nödvändiga. Och egentligen inget jag saknar. Förutom ibland.

Mikrovågsugn
Ärligt talat så har jag en mikro. Men jag har gömt den i skrubben sedan en tid tillbaka. Har saknat den ungefär en halv gång sedan dess. Eller ärligt talat är det inte jag som saknat den. Det är när jag haft gäster som frågan kommit på tal.

Diskmaskin
I egenskap av diskhitler* så borde ju en diskmaskin vara min dröm. Men nej, jag har ingenting emot att handdiska. Det går alldeles utmärkt. Klart det är lite motigt när till exempel hela klanen varit på besök (vi blir totalt åtta vuxna och två barn när alla är samlade).
*En diskhitler är en person som helst av allt skulle vilja ställa sig och diska mitt i maten eftersom hen inte tål åsynen av smutsig disk.

Tvättmaskin
Alltså tillgång till tvättmaskin är ju rentav livsnödvändigt i vårt samhälle. Men att ha en i lägenheten, det klarar jag mig utan. Ett tag var det min högsta dröm. Men jag har insett att det bara skulle generera kläder på tork i hela lägenheten, så jag är numer supernöjd med att tvätta i tvättstuga.

Handdukstork
Alltså det är nice, det är varmt, det är mysigt. Men ingenting jag någonsin har känt att jag saknar.

TV
Jag har levt utan TV i ett och ett halvt år ungefär. Enda gångerna jag saknar den är när jag får ett sug efter att spela TV-spel och när jag har filmtittardejter. I övrigt går det precis lika bra med laptop. Jag tackade till och med nej till en gratis TV för ett tag sedan. Mvh Strong Independent Woman without TV.

Men jag har aldrig sagt att jag inte är en hycklare. Kan mycket väl vara så att jag inom ett halvår har dammat av mikrovågsugnen, installerat en handdukstork, köpt en TV och drömmer om en diskmaskin. Saker förändras så fort.

1 Yasmine:

skriven

Mikron e praktisk att ha ibland tkr jag o använder den olika mkt/lite i olika perioder, men resten av det du nämnde i listan - I can do without

Kommentera här: