Går det egentligen göra rent Nike Air Force med tandkräm?

Hej allihopa! Allihopa kanske är att ta i egentligen, jag är ju inte Blondinbella. Men hej mamma kan jag skriva åtminstone och nå fram (mitt största fan). Idag har jag – på tal om mamma – testat husmorsknep. Jag har nämligen en obotlig passion för vita sneakers. Eller ja obotlig och passion kanske är överdrifter. Men jag gillar vita skor. Och vitt blir, som vi alla vet, lätt smutsigt. Så trots att jag beställde två par nya vita skor senast igår så gav jag mig på en liten vårstädning. Efter diverse research på världens vidaste webb så kom jag fram till att jag behövde följande attiraljer:
 
Stålull, klorin, tandkräm, bakpulver och tandborstar – allt en husmor behöver.
 
Jag kan avslöja att tandkräm och tandborste fungerar alldeles utmärkt på Nike Air Force. Bara gnussa på lite tandkräm med fingret på både sula och själva skon och borsta på. Låt det verka en stund och torka av med en fuktig tygtrasa. De blev kanske inte som nya, men betydligt bättre. Eftersom ljusförutsättningarna var allt annat än bra får ni en jävligt tafflig bild. Vi kan ju leka gissningslek, vilken är före och vilken är efter? 
 
(Skäms ögonen ur mig över denna pissbild. Ska hädanefter göra allt jag gör i dagsljus)
 
Något som fungerade mindre bra var bakpulver + flytande tvål för att försöka rädda ett par gulnande Vans. Det funkade faktiskt inte alls. Däremot kan jag rekommendera stålull till gummisulor. Stålull är nog egentligen det bästa som hänt människan. Kolla själva:
 
Ja ni er ju själva var jag gått loss med den magiska stålullen.
 
 
Vem vet, nästa gång kanske jag går loss på bikarbonat och citron!
 
PS. Om ni undrade hur jag använde klorin så lade jag skosnören i en burk med klorin för att de skulle bli vita igen. Fungerade tveksamt ärligt talat.
1 Katja:

skriven

Sist så skrubbade jag upp mina vita air force med en disksvamp och yes diskmedel. Avslutningsvis gned jag in skorna med kokosolja (så blir dom inte smutsiga lika fort igen), verkligen bästa av alla husmors metoder jag provat hittills, skorna blev fan SKINANDE VITA igen! Litet tips bara :)

Svar: Åh vilket toppentips! Tack! :)
Matilda

Kommentera här: