NYTT ÅR – NYTT LIV

Hörrni, det är nyårsafton. Årets kanske mest hajpade dag. Nu lämnar vi det gamla därhän och ger oss ut på nya, sälla jaktmarker. Kan ärligt säga att 2015 har varit ett jävla skitår i mångt och mycket. Jag har varit på botten av allt och skrikit efter hjälp. Men jag har också stått på toppen av allt och skrattat ångesten i ansiktet. Det viktigaste jag tar med mig är att vännerna jag har omkring mig är helt hysteriskt bra. Alltså så bra att jag nästan blir avundsjuk på mig själv och inte förstår hur jag ska kunna vara lika bra för dem som de är för mig. Så, nyårslöften? Förra årets löften var inte lika mycket löften som det var att jag skulle lära mig saker:
 
- Göra printscreen på Mac. Jag har haft en Mac-dator i snart fyra år och fortfarande måste jag googla varje gång jag ska göra en printscreen. Hur gör man? Kan någon lära mig en minnesramsa?
 
- Bli bättre på höger och vänster. Efter 26 år har jag fortfarande svårt att skilja på dessa. Har vrålat åt taxichaufförer som svängt åt "fel" håll när jag sagt höger men menat vänster. Det fungerar hyfsat så länge jag har armbandsur eftersom jag vet att klockan sitter på vänster arm. Men just nu är min klocka sönder och jag famlar i ovisshet. Hur lär man sig? Kan man lära gamla hundar sitta?
 
- Hålla blommor och växter vid liv. Jag hade ju som ambition att skaffa växter och blommor som hobby för ett tag sedan. Det har gått sådär. Somliga har överlevt (till exempel garderobsblomman i hallen som får exakt noll soltimmar någonsin), andra har fått stryka med. Jag kan bli bättre, betydligt bättre. Tips på lätta blommor att plantera hemma, inne i en ganska solfattig lägenhet?
 
Hur har det gått då? Jag googlar fortfarande varje gång jag ska göra printscreen på mac. Jag har förlikat mig med att jag har någon slags printscreendyslexi. På samma sätt som jag omöjligt kan lära mig höger och vänster. Nu har det gått så långt att jag på fullaste allvar överväger att tatuera in höger och vänster på handlederna för att aldrig behöva vara osäker. Blomsterfronten däremot går kanoners. En av tre är inte fy skam.
 
Inför 2016 har jag som löfte att jag ska lära mig lägga in snus med tungan – och det har jag redan lärt mig. 2016 blir med andra ord året utan krav. Fy fan vad härligt!
 
Urdrag ur den fantastiska instagramfilm där jag visar mina färdigheter.
 
 
 
 
 

Kommentera här: