Armvecket har en enda funktion, och ni har missat det?!

Det är en grej jag vill dryfta. En grej som slog mig idag. Ett litet kollektivtrafiksproblem. Jag är nog inte den första att lyfta den här frågan, och förmodligen inte den sista, men jag känner mig ändå tvungen att göra det.
 
Jag förstår att det är svårt när sommaren plötsligt tar slut. När vädret växlar från dödsvarmt till skitkallt på bara två veckor. Och jag vet att det är svårt att veta hur man ska klä sig på morgonen. Själv kämpade jag länge med kjolar, shorts och t-shirts innan jag gav vika för jeans och stickad kofta. Och när man beter sig på det viset är det lätt att bli sjuk. Dra på sig en envis förkylning till exempel. (Vilket jag absolut inte gjort. Jag är frisk som en lärka och pigg som en nötkärna, eller tvärtom (peppar peppar ta i trä)). 
 
Däremot har jag förstått att många andra dragit på sig förkylningar av olika slag. Och helt hänsynslöst släpar med sig dessa baciller ner i underjorden och ombord på tunnelbanan. Jag är inte en person lagd åt bacillskräck. Tvärtom! Jag borstar gladeligen tänderna med mina vänners tandborstar, eller delar glas med folk jag knappt känner. Men någonstans har även jag någon slags gräns. Och den gränsen går vid att stå och hosta, nysa och snora helt öppet i kollektivtrafiken. För i helvete människor! Har ni inte lärt er någonting här i livet? Armveck, är det ett ord som klingar bekant? Inte? Jag märker det! Armveckets enda funktion är nämligen att agera skydd mellan era host- och nysattackar och oss friska stackare. Dess enda funktion. Och ni har missat det? 
 
Att hosta och nysa rakt ut i luften på ett tåg där det sitter jättemånga andra människor är ungefär som att stå och kasta dynga på folk. Ett helt klart orimligt beteende. Det är inte konstigt om världen går under i någon märklig epidemi om folk fortsätter envisas med att sprida baskilusker på det här viset. Så sluta upp! Snälla! Jag ber! 
 
Med vänliga hälsningar
En som varken har tid, råd eller lust att bli sjuk. (Särskilt inte på grund av någon som inte upptäckt armvecket)
 
 

Vad fan är likheten egentligen? Abba?

 
 
 
 


Den här reklamfilmen har rullat på TV några dagar nu. Och det är ju inga konstigheter. Abba är ju ett välrenommerat företag med faiblesse för fisk och det ser jag inget problem med. Problemet är att jag inte vet vad det är för likhet mellan en polis och en lax? Jag har googlat och tänkt och inte kommit fram till någonting. Jag har till och med frågat Facebook:
 
 
Har någon av mina kreativa vänner rätt? Är det polis som i pol-is? Jag hade väntat mig något mer rafflande. Hade velat blåsas av stolen. Så jag ställer frågan igen och jag vänder mig framför allt till Abba, vad i hela fridens namn ÄR likheten mellan en polis och en lax? Låt mig inte leva resten av mitt liv utan att veta och låt mig inte bli besviken. Blås mig av stolen, få mig att häpna, jag vill tappa hakan och garva läppen av mig. Kom igen nu Abba (jag är trots allt en av era bättre fiskbulle-kunder).
 
 

HEJ DÅ SEMESTERN

 
Det är dags att vinka hej då till semestern och säga hej hej till jobbet. Imorgon klockan 08:00 är det jag som sitter bänkad vid mitt skrivbord och försöker komma ihåg hur man gör när man jobbar. Men ni vet hur det är, ny höst, ny start, nya möjligheter. Så nu ska jag sluta röka, börja träna och spara hejdlöst med pengar så att vi snart kan bygga vårt hus på landet och köpa afrikanska dvärggetter. Bra plan väl?
 
Obs! Hösten börjar 1 september. Jag måste ju banne mig fylla år innan nystarten.