Alltså ja men nej

På jobbet idag:
Kund (äldre dam): Men varför kan man inte beställa böcker från Bokus genom er?
Jag: Men du kan beställa boken genom oss, för xx kr.
Kund: Men på Bokus kostar den ju xx kr.
Jag: Ja nätbokhandlarna tenderar ju att vara billigare.
Kund: Men varför kan man inte beställa från Bokus genom er, som en tjänst.
Jag: Därför att Bokus är ett helt annat företag och vi har en egen tjänst varifrån man kan beställa böcker.
Kund: ...
 
Jo men det är klart att vi ska beställa böcker från ett ANNAT företag som har LÄGRE priser som en tjänst till våra kunder. Eller så kan vi börja ge bort böcker gratis. Eller bomma igen. Så kan jag öppna eget: "kom hem till mig och beställ från Bokus" (omsättning noll svenska kronor).

Nostalgia

Sakta men säkert förvandlas jag till en nostalgisk person som tror att allting var bättre förr. Som talar om för ungdomar att "ni tror att framtiden är ljus, men det är den inte". Jag måste sluta frisera mina minnen och inse att allt det bästa inte hänt än. 

Hörrni, öh, det här med kvinnodagen

Ok, kanske hörde den absolut sämsta öppningsrepliken någonsin i lördags på Olssons skor (uteställe i Sthlm, reds. anmärkning). En kille kommer fram till mig och min vän och säger:
- Hörrni det här med kvinnodagen, vad är grejen egentligen, när ska män få en egen dag? (Notera att det här skedde i lördags, dvs. dagen efter internationella kvinnodagen)
Jag brann av, gormade en stund om 19 november (internationella mansdagen, jo den finns) och så kan vi ha sagt något om att det var det sämsta någon någonsin sagt till oss. Han kontrade med att tala om att stigbygeln (i örat) är kroppens minsta ben. Intresseklubben antecknade.